Aldersrelateret træningskoncept

– lav målrettet og motiverende idrætsundervisning

Målgruppe: Lærere og pædagoger, som underviser i idræt i 0.-6. klasse, og som ønsker at opkvalificere sin idræts-undervisning og skabe et læringsmiljø, der er målrettet elevernes udviklingstrin.

Idrætsundervisningen skal være sjov og udfordrende, og den skal give sved på panden og et smil på læben. Underviser du i idræt og har du lyst til at kvalificere din idrætsundervisning, så dine elever bliver undervist på en målrettet og motiverende måde? Og vil du samtidig hjælpe eleverne med at finde glæden ved idræt? Så er kurset i aldersrelateret træning noget for dig.

Kurset i aldersrelateret træning udbydes i et samarbejde mellem UC Lillebælt, Team Danmark og Svendborg Kommune. Kurset er baseret på Team Danmarks aldersrelaterede træningskoncept og er udviklet til et praksisnært kursus på baggrund af erfaringer og evalueringer fra lærere og pædagoger i Svendborgprojektet.

Børnene skal kunne deres ABC for at kunne læse. På samme måde skal de kunne kroppens ABC, for at de kan udfolde sig og lære idræt. Kurset består af seks moduler, som strækker sig over tre moduler i efteråret og tre moduler i foråret. Kurset er praktisk funderet og indeholder desuden relevant teori. Det kan derfor både bidrage til en øget teoretisk forståelse og med praktisk anvendelig inspiration til den daglige undervisning. På kurset arbejdes der blandt andet med kroppens og sportens ABC og med forskellige relevante emner indenfor idrætsundervisningen f.eks. teknik og udendørsaktiviteter. Sjette og sidste modul, som ligger i starten af juni, er et praktisk modul, hvor titlen er ”Lav din årsplan med glæde”.

Deltagergebyret for kurset er 5000 kr. For medarbejdere i Svendborg Kommune dækkes deltagergebyret af Skoleafdelingen. 

Kursusansvarlig

Undervisere fra University College Lillebælt.